Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Taşlar Yerine Oturuyor Mu: Fiyatta Toparlanma Var!

Bitcoin fiyatı halving sonrası yükselişe start verirken işlem ücretlerinde de düzelmeler görülmeye başlandı.

Bitcoin’de halving (yarılanma) öncesi işlem ücretleri aşırı boyutta artış göstermişti. Halving’in ardından işlem ücretlerinde düşüş gözlemlenirken buna paralel olarak da fiyat yükselişi başladı.

Mempool.space verilerine göre Bitcoin’de mevcut durumda orta öncelikli işlem ücretleri 9,47 dolar seviyelerinde, yüksek öncelikli işlem ücretleri ise 10,4 dolar seviyelerinde bulunuyor. Söz konusu işlem ücretleri 170 doların üzerine çıkmıştı. Azalan işlem ücretleri Bitcoin’de halving sonrası taşların yeniden oturduğunu gösteriyor.

Bitcoin madencileri, halving’in gelirlerini önemli ölçüde düşüreceğini tahmin ederken Bitcoin üzerinde yeni ortaya çıkan Runes protokolünün ağda yarattığı yoğunluk gelirlerinde artışa yol açtı.

Bitcoin fiyatı toparlanıyor

Bu ayın 12’sinden itibaren bir düzeltme yaşayan Bitcoin, 72 bin dolar seviyelerinden 59.600 dolara kadar geri çekilmişti. Daha sonra bir miktar toplarlanma belirtisi gösterse de fiyat yükselişleri zayıf kalmıştı.

Geçtiğimiz haftayı kırmızı kapatan Bitcoin, son 24 saatte yaşadığı %2’lik yükselişle yeniden umut dolu hareketler göstermeye başladı. CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 66.371 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!