Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Tedirginlik Hakimken Kurumsallar Halving Sonrasını Bekliyor!

ABD merkezli makroekonomik veri akışı, kripto para opsiyon yatırımcılarının geri çekilmesine yol açtı.

Kripto para opsiyon veri platformu Greeks.live, makroekonomik verilerin duyurulduğu şu günlerde yatırımcıların opsiyon ilgisinin azaldığını ortaya koydu. Bu veri akışının başında ABD cephesinin duyuruları yer aldı.

ABD, mart ayı işsizlik oranı gibi önemli bir makro veriyi 5 Nisan Cuma günü açıklayacak. Güçlü ABD ekonomik verileri, FED’in mayıs ayında faiz indirimi ihtimalini önemli ölçüde düşürüyor. Mayıs ayında faiz indirimi olasılığı, geçen ay %90’dan şu anda %50’ye geriledi.

Opsiyon verileri, yatırımcıların daha çok Bitcoin yarılanma sonrasındaki zaman dilimleri üzerinde işlem almayı ve içinde bulunduğumuz dönemi izleyerek geçirmeyi tercih ettiklerini gözler önüne serdi. Yatırımcıların bu dönemdeki volatilite beklentilerinde de bariz bir azalma görüldü:

Opsiyon verilerine bakıldığında, bu hafta neredeyse %10’luk geri çekilmeye rağmen piyasadaki oynaklık beklentileri hala hızlı düşüyor. Son dönemdeki blok ticareti daha zayıftı; esas olarak Bitcoin yarılanması sonrası için alım opsiyonları satın alındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!