Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Umut Henüz Tükenmedi: Ekim’de Bu Günden Sonra Yükseliş Gelebilir

Kripto piyasası katılımcılarının Ekim ayından büyük beklentileri olmasına rağmen ayın başlangıcı, Bitcoin’in (BTC) yüzde 3,98 değer kaybetmesi ve altcoin’lerin toplam piyasa değerinin 41,67 milyar dolar küçülmesiyle hayal kırıklığı yarattı.

Bu durum, jeopolitik gerilimlerin yeniden yükselmesi ve her zaman olduğu gibi kalabalığın beklentilerinin dramatik bir şekilde tersine çevrilmesiyle açıklanabilir.

Ancak Bitcoin ve kripto piyasasının geri kalanı, Ekim ayı içinde yeşil mumlar görmeye devam edebilir. Bitcoin analisti Timothy Peterson’ın son açıklamasına göre, “Uptober” olarak adlandırılan yükselişin büyük kısmı 19 Ekim’den sonra başlayabilir.

Bitcoin’de umut henüz tükenmedi

Geçmiş veriler de Bitcoin’in Ekim ayındaki yükseliş eğilimini destekliyor. 2018’den bu yana kripto para, bu ayda tutarlı bir şekilde olumlu performans gösteriyor ve ortalama yüzde 14’ün üzerinde kazanç ve yaklaşık yüzde 13 medyan getiri sağlıyor.

Her “yeşilde biten” ayın başından itibaren getiri sağladığı düşünüldüğünde, Ekim 2024 başında yaşanan düşüş biraz hayal kırıklığı yaratsa da, Bitcoin’in 11 yıllık işlem geçmişi göz önünde bulundurulduğunda umutlar tamamen tükenmeden önce en az iki hafta daha beklenmeli.

Öte yandan, piyasaya giren çok sayıda yeni oyuncu ve özellikle kurumsal yatırımcılar nedeniyle eski fiyat hareketi kalıpları artık eskisi kadar kolay işlemeyecek. Bu nedenle, yatırımcıların daha karmaşık ve dikkatli bir yaklaşımla hareket etmeleri, kârlarını korumak ve artırmak için önemli olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!