Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Vadeli İşlem Gerginliği Fiyatı Bu Seviyeye Doğru Sürükleyebilir!

Kripto para analisti, Bitcoin’in 60 bin dolar desteğini kaybetmesi durumunda düşebileceği seviyeyi açıkladı.

On-chain analiz platformu CryptoQuant analisti 18 Nisan günü yaptığı paylaşımda Bitcoin’in destek seviyelerine değindi. Düşüşlerin devam etmesi ve 60 bin dolar desteğinin kırılması durumunda bir sonraki desteğin 52 bin dolar olacağını kaydetti.

Yükselişlerin devam edebilmesi için 52 bin dolar likiditesinin alınmak istenebileceğini belirterek yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yine de kurumsal ETF’lerin 60 bin dolarda alım yapmak isteyebilecekleri ve beklenen 52 bin dolar düşüşünün gelmeyebileceğini sözlerine ekledi.

Bununla birlikte geçtiğimiz yarılanmalara kıyasla bu sefer vadeli işlem yatırımcılarının daha temkinli olduğuna değinirken fonlama oranlarının düşük seviyelerde olduğunu vurguladı:

Türev tüccarlarının ihtiyatlı davrandıklarını gözlemliyorum, bu da grafikte gösterilen azalan açık faiz ve fonlama oranlarından açıkça görülüyor. Fiyat 60.000 doların altına düşerse, bir sonraki yükselişten önce 52.000 dolara geri çekilme yaşanabilir. Ancak kurumsal ETF’lerin önemli hakimiyeti göz önüne alındığında, kısa vadeli destek seviyesi olan 60.000 dolara yakın tasfiyelerden fazla arz biriktirmeleri beni şaşırtmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!