Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yaşanan Son Zorluk Düşüşü, BTC Madenciliğini Daha Kolay ve Kazançlı Hale Getirdi

Bitcoinin madencilik hash rate’i düşerken, Bitcoin madenciliği yapmak da daha kolay bir hale gelmekte.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Çift Haneli Düşüş Yaşadı

2018 yılının çoğunda ayı piyasası devam etti ve Bitcoin için olan madencilik hash rate’i ve zorluğu da devamlı olarak arttı. Görünüşe göre yakın zamanda bu eğilimde bir kırılma yaşandı ve madencilik zorluğu çift haneli bir düşüş yaşadı.

Blockchain.com üzerindeki veriler, hem ağ zorluğunda hem de hash rate konusunda %15 civarında düşüş yaşandığını gözler önüne sermekte. Zorluğun düşmesi, madencilerin yeni block kazmak için yaşadığı zorluğun da azalması anlamına gelmekte.

XDEX analisti Fernando Ulrich ise, söz konusu tarihi düşüşe gönderme yaptı ve bunun Bitcoin tarihindeki ikinci en büyük düşüş olduğunu ifade etti. Bundan daha büyük tek düşüş ise, 2011 yılında %18 civarında yaşanmıştı.

Madenciler Cihazlarını Kapatıyorlar

Peki bu yeni düşüşün sebebi tam olarak ne? Sebep son günlerde yaşanan fiyat düşüşü ve Çin gibi ülkelerdeki elektrik artışı nedeniyle, madencilerin cihazlarını kapatması ve ağdan çekilmesi. Madenciler ağdan çekildikçe, yeni bir işlem bloğu kazacak kadar yeterli hash gücü elde edilemiyor. Bu sebeple de, her 2016 blokta kendisini güncelleyen zorluk seviyesi, ağdan çekilen hash rate nedeniyle biraz daha düşüyor.

Madenciler artık kazançlı olmadığı için Bitcoin ağından çekilse de, şu an zorluğun düşmesi nedeniyle Bitcoin madenciliği biraz daha kazançlı hale geldi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment