Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yatırımcılar Ayıya Rağmen Satmadı: Hareketsiz Arzda Yeni Zirve Ve Rekor!

Bitcoin’in (BTC) üç yıldan uzun süredir hareketsiz bekleyen arzı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı.

Kripto para borsası Bitfinex’in analistleri tarafından sunulan rapor, Bitcoin arzının yaklaşık %40’ının üç yılı aşkın bir süredir hareketsiz olduğunu ortaya koydu. Raporda, fiyatta yaşanan tüm düşüşlere ve ayı piyasasına rağmen uzun vadeli yatırımcıların satış yapmadan beklemesinin ve biriktirmesinin pozitif bir tablo çizdiği vurgulandı.

Analistler, uzun vadeli pozitif atmosferin daha esnek bir piyasa dalgalanmasına ev sahipliği yapabileceğini ima etti:

Uzun vadeli sahip net pozisyon değişikliklerine yakından bakıldığında, Mart 2023’ten bu yana tutarlı bir birikim eğilimi ortaya çıkıyor. Bu davranış, daha geniş bir iyimserlik duygusunu ve piyasa dalgalanmalarına karşı potansiyel esnekliği işaret ediyor.

Sunulan raporda ayrıca bir yıldan uzun süredir Bitcoin tutan cüzdan sayısının düşüşü de göz ardı edilmedi. Analistler, hem boğa hem de ayı piyasası yaşayan yatırımcıların daha soğukkanlı olduğunu fakat ayı piyasasında uzun vadeli Bitcoin alan yatırımcıların tedirgin davrandıklarını ifade etti:

Hem boğa piyasası zirvesini hem de ayı piyasasını atlatan Bitcoin sahipleri kararlılıklarını korurken, pozisyonlarını ayı piyasası sırasında alan “daha yeni” uzun vadeli sahipler tedirginlik davranıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!