Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yatırımcıların İştahı Kabardı: 75 Bin Dolar Hedefleniyor!

Bitcoin (BTC) özelindeki piyasa güveni artarken opsiyon piyasalarında gözler 75 bin dolara çevrildi.

Bitcoin fiyatı teknik olarak “aşırı alım” göstergesine ve iflas eden kripto para şirketi Genesis’in potansiyel satışlarına rağmen güçlü bir şekilde yükselişine devam ederken opsiyon piyasaları da bu yükselişe yakıt ekledi.

En büyük kripto para opsiyon borsası Deribit’in verilerine göre geçtiğimiz günlerde 65 bin dolar, 70 bin dolar ve 75 bin dolar fiyatlı opsiyonlarda ciddi alımlar görüldü. Bu durum, opsiyon piyasalarındaki tecrübeli aktörlerin bariz yükseliş beklentisini gözler önüne serdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Galaxy ABD Satış Müdürü Kelly Greer, opisyon piyasalarındaki bu hareketliliğin olumlu sinyaller anlamına geldiğini vurguladı:

50 bin dolarlık çağrılarda açık ilginin yoğunlaştığını görüyoruz ve Nisan’dan Haziran vadesine kadar listelenen opsiyon piyasalarında 50 bin dolar, 60 bin dolar ve 75 bin dolarlık çağrılarda akışlar gördük. Bu akışlar, bu pozisyonları almak için prim ödemeye istekli alıcıların inancını gösteriyor ve yatırımcıların Bitcoin konusunda yapıcı bir görüşe sahip olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’de düzeltme gelebilir

FxPro’nun kıdemli analisti Alex Kuptsikevich ise duruma farklı bir bakış açısı katarak, Bitcoin’in 14 günlük RSI değeri 70’in üzerine çıktığını ve güncel olarak “aşırı alım” sinyali verdiğini kaydetti. Piyasadaki bu şişkinliğin olası düzeltmelere gebe olduğunu ifade eden deneyimli isim açıklamasının detayların şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin art arda yedinci gününü de kazançla geçirdi ancak güçlenme hafta sonu yavaşladı. Aynı zamanda, günlük zaman dilimlerinde RSI’da 70’in üzerinde bir hareketle aynı zamana denk geldi, bu da oyuncuların kısa vadeli kar alma iştahını artırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!