Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yay Geriliyor: Mt. Gox 3 Milyar Dolarlık BTC Gönderdi!

İflas etmiş kripto para borsası Mt.Gox, 3 milyar dolar değerinde Bitcoin’i (BTC) hareket ettirdi.

Geçtiğimiz haftalarda yarattığı satış baskısıyla gündemlerde yer alan Mt.Gox, 31 Temmuz günü devasa bir Bitcoin işlemine imza attı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre borsa, 3,13 milyar dolar değerinde 47.229 BTC’yi bilinmeyen 3 farklı kripto para cüzdanına aktardı.

Borsa daha önce de bilinmeyen adreslere yüklü aktarımlar yapmış ve ardından bu bilinmeyen adresler aracılığıyla Bitcoin varlıklarının belirli bir kısmını Kraken, Bitstamp gibi borsalara göndermişti. Bu borsalar aracılığıyla iflas alacaklılarına milyarlarca dolar değerinde geri ödeme gerçekleştirildi.

Yakında benzer bir işlem gelebilir

Mt.Gox 5 Temmuz’dan bu yana geri ödemeler için 3,89 milyar dolar değerinde 61.559 BTC’yi Bitstamp, Kraken, Bitbank ve SBI VC Trade’e taşıdı.

Kısa süre sonra benzer bir hamlenin gelebileceği ve Mt.Gox’un yeni bilinmeyen cüzdanları aracılığıyla borsalara geri ödemeler için Bitcoin taşıyabileceği düşünülüyor.

Bitcoin kısa süre önce ABD hükümetinin 2 milyar dolarlık transferiyle sarsılmıştı. Ardından Orta Doğu’da yaşanan siyasi gerginlikler ve Mt.Gox’un 3 milyarlık işlemi piyasadaki gergin atmosferi artırdı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 64.000 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!