Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yeni ATH Mı Geliyor: Madenciler Hem Satmıyor Hem De Satın Alıyor

Kripto para piyasalarındaki olumsuz gelişmeler son haftalarda yerini olumlu gelişmelere bırakırken bir diğer can suyu da madenciler tarafındaki Bitcoin hareketlerinden geldi.

Halving sonrasında Bitcoin ödüllerinin yarıya inmesi, üzerine fiyatta yaşanan düşüşler ile birlikte aylardır zor bir sürecin içerisinde olan madenciler uzun bir aradan sonra olumlu gelişmelere imza atıyor. BRN baş analisti Valentin Fournier‘in yaptığı açıklamalara göre madenciler kazandıkları ödülleri biriktirmenin yanı sıra üzerine alım da gerçekleştiriyor.

Madenciler halving sonrasında azalan ödüller ile birlikte gelirlerinde yaşanan düşüş sebebi ile rekor miktarda Bitcoin satışı gerçekleştirmişti. Özellikle haziran ayında yapılan satışlar ile birlikte piyasalardaki olumsuz gelişme silsilesinden en az şekilde etkilenmek için ürettikleri Bitcoin’leri satan madenciler azalan gelirlerini dengelemeye çalışıyorlardı.

Ancak BRN analistinin yaptığı açıklamaya göre madenciler uzun bir aradan sonra bitcoin biriktirmeye başlamanın yanında bir de piyasadan bitcoin alarak ellerindeki bitcoin’lere ekleme yapıyor.

Madenciler bitcoin’in geleceği konusunda umutlu

Analist madencilerin gerçekleştirdiği bu adımın Bitcoin fiyatı konusunda bizlere bir perspektif sunabileceğini ifade etti. Fiyat konusunda geleceğe yönelik olumlu bir beklenti içinde olunduğuna işaret ettiğini belirten analist, ayrıca işlem gücünün arttığının da habercisi olduğunu söyledi.

CryptoQuant’ın verilerine göre madencilerin cüzdanlarına giren bitcoin miktarı son 7 günde ciddi şekilde artış gösterdi. Geçen hafta cüzdanlara 1900’ün üzerinde yeni Bitcoin girişi görüldü.

Bitcoin’de yeni ATH görülebilir

Analist yaşanan bu gelişmelerin Trump’ın konuşması, Mt. Gox, Alman hükümeti ve Grayscale taraflı oluşan satış baskılarının sona ermesi ile birlikte Bitcoin’de yeni bir zirvenin oluşmasını sağlayacak ralliyi başlatabileceğini ifade etti.

Ayrıca HashKey Global Direktörü:

“Trump’ın seçimi kazanması, bitcoin’i rezerv para haline getirmesi ve üzerine yenilenebilir enerji konusunda yatırımlar yaparak ABD’yi bitcoin konusunda bir merkeze çevirmesi gibi gelişmelerin gerçekleşmesi sıradaki boğayı getirecekler sebeplerdir.” dedi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!