Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Veriler Boğalar İçin Riskli: Düşüşe Rağmen Pozisyon Açılıyor!

Bitcoin (BTC) özelindeki açık faiz verileri yüksek riskli durumun devam ettiğine işaret ediyor.

Bitcoin fiyatı son 3 günde ABD’den gelen kötü enflasyon verilerine paralel olarak %5 civarında düştü buna rağmen açık faiz verileri 1,5 milyar dolara ulaştı ve artmaya devam ediyor.

On-chain analiz platformu Decentrader’ın kurucusu @filbfilb, Bitcoin fiyatındaki düşüşe rağmen açık pozisyonların (open interest) yükselmeye devam ettiğini ve bu durumun büyük risk oluşturduğunu kaydetti:

Fiyat sabit, open interest değeri 1,5 milyar dolar arttı. Yüksek riskli durum. Uzun zamandır böyle bir durumu hatırlamıyorum. Hayatta kalmaya özen gösterin.

Bitcoin fiyatı için olumsuz haber mi?

Açık faiz, vadeli işlem sözleşmeleri veya opsiyonlar gibi türev piyasalarında henüz kapatılmamış veya gerçekleştirilmemiş kontratların toplam sayısını ifade eder. Yani, açık pozisyonların toplamı demektir.

Bitcoin fiyatı düşerken açık faizin artması, piyasada hala birçok yatırımcının pozisyonlarını kapatmadığını ve spekülatif faaliyetlerin sürdüğünü gösterir.

Bu durum, piyasada hala büyük miktarda para bulunduğunu ve birçok yatırımcının gelecekteki fiyat hareketleri üzerine spekülasyon yaptığını göstermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!