Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüş Aslında Alım Fırsatı mı? Balina Üç Gündür Alım Yapıyor

Bitcoin (BTC) balinaları, piyasanın önümüzdeki haftalarda yükseleceğini düşünüyor. Bir balina, fiyattaki düşüşü fırsat bildi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde yüzde 4,1; son yedi gün içerisinde yüzde 5,7 değer kaybetti. BTC, yazım sırasında 56.524 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin balinaları düşüşü değerlendirdi

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin balinaları, fiyattaki düşüşü fırsat olarak gördü.

Bir balina, bu haftanın başından beri alım yapıyor. Balina, bugünkü düşüşten sonra 545 BTC (30,82 milyon dolar) satın aldı.

Lookonchain tarafından aktarılanlara göre balina, geçtiğimiz son üç gün içerisinde 862 BTC (49 milyon dolar) aldı. Balina, bunlar için birim başına ortalama 56.993 dolar ödedi.

Beklenenden çok daha volatil

10x Research analistlerine göre piyasadaki pek çok yatırımcı, Bitcoin’in Nisan 2024’teki halving’den sonra dört yıllık bir döngüye girmesini ve fiyatın düzenli şekilde yükselmesini bekliyor.

Analistlere göre Bitcoin fiyatı, arzdaki değişimden ziyade talepteki artıştan etkileniyor. 10x Research, “Bu karışıklıkları sadece az sayıda yatırımcı anlıyor ama balinalar, bu faktörleri gayet iyi anlıyor ve stratejilerini buna göre ayarlıyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!