Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüş Nasıl Güç Kazandı? Son Dört Ayın En Büyük Çıkışıydı

ABD borsasında işlem gören spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonları (ETF’ler), Pazartesi günü büyüme endişeleri ve Nvidia (NVDA) hisselerindeki satışların piyasa duyarlılığını olumsuz etkilemesiyle zorlu bir gün geçirdi.

Farside Investors verilerine göre 11 ETF, toplamda 287,8 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Bu, fonların 500 milyon dolardan fazla kayıp yaşadığı 1 Mayıs’tan bu yana en büyük tek günlük çıkış olarak kaydedildi.

Fidelity’nin FBTC fonu, 162,3 milyon dolarlık çekimle bu çıkışların başını çekti. Grayscale’in GBTC fonu 50,4 milyon dolarlık çıkış yaşarken, BITB ve ARK sırasıyla 25 milyon ve 33,6 milyon dolarlık kayıp yaşadı. Diğer fonlar ise geri kalan çıkış miktarını oluşturdu. BlackRock’ın IBIT fonu ise art arda ikinci işlem gününde de sıfır çekimle kapandı.

ABD’den gelen veriler etkiledi

Salı günü Bitcoin’in fiyatı yüzde 2,7’den fazla düşerek 57.500 dolara geriledi ve Pazartesi günü yaşanan toparlanmayı tersine çevirdi. Bu düşüş, ABD ISM imalat PMI verisinin 50’nin altında gelmesi ve Ağustos ayında faaliyetlerde devam eden daralmayı işaret etmesinin ardından gerçekleşti. Veriler, ekonomik yavaşlama korkularını yeniden canlandırdı ve kripto paralar dahil riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturdu.

Kripto OTC likidite ağı Paradigm, “İmalat PMI’ındaki eksiklik, Nvidia’nın yüzde 9,54’lük düşüşüyle liderlik ettiği satışları tetikleyerek ekonomik yavaşlama korkularını yeniden gündeme getirdi” dedi.

Bitcoin, Çarşamba sabahı itibarıyla daha da fazla değer kaybetti ve 56.277 dolara geriledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!