Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüşün Ardında Bu ETF Hareketliliği Yatıyor Olabilir

Dünyanın spot bitcoin (BTC) piyasasında faaliyet gösteren en büyük borsa yatırım fonu (ETF), geçtiğimiz cuma günü büyük bir kayıp yaşadı.

Purpose Bitcoin ETF adlı borsa yatırım fonundan cuma günü bir gün içerisinde daha önce hiç olmadığı kadar fazla miktarda, toplamda 24 bin 510 adet bitcoin çıkışı oldu.

Kanada borsasında Nisan 2021’de işlem görmeye başlayan bu fon, cuma günkü hareketlilikten önce yaklaşık 48 bin bitcoin tutarken günümüzde yaklaşık 23 bin 300 bitcoin barındırıyor.

Haftanın sonuna doğru gelen bu hareketlilik, fonun yaklaşık 500 milyon dolarlık bitcoin satmasına yol açtı.

Arcane Research tarafından yapılan araştırmaya göre bitcoin fiyatında görülen düşüş, kısmen bu olay yüzünden tetiklenmiş olabilir.

Arcane ekibinden Vetle Lunde, konuyla ilgili olarak şunları yazdı:

“Fondan bu kadar fazla miktarda para çıkmasının sebebi, büyük çaplı bir likiditasyona uğrayarak satış yapmak zorunda kalmış bir tacir olabilir. 24 bin bitcoin’in bu şekilde zorla satılması, BTC fiyatının hafta sonunda 17 bin 600 dolara kadar gerilemesini tetiklemiş olabilir.”

Bu sırada bir diğer bitcoin fonu olan 3iQ CoinShares Bitcoin ETF’inden de geçen ay 7 bin 401 tane bitcoin çıkışı olmuştu.

İşin öbür tarafındaysa BITO’nun geçen hafta 4 bin 115 BTC’ye denk değerde büyüme yaşadığı kaydedildi. Arcane analizine göre bu, bazı yatırımcıların fiyattaki düşüşü “avantaja çevirdiğini” gösteriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!