Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüşün Sebebi OTC Trading mi?

Bitcoin, bugün 2019 yılının en düşük seviyelerine doğru düşüşünü tamamlarken, bu düşüşe tam olarak neyin sebep olduğu konusundaki beyin fırtınası da, giderek artmaya devam ediyor.

3200 dolar seviyelerine kadar düşen ve Ocak ayını da, başlangıca göre düşüşle kapatarak kendi rekorunu kıracak olan BTC’de, düşüşün arkasındaki sebep ile ilgili yapılan araştırmalarda ve yorumlarda son dönemde, Over the Counter trading (OTC)’nin rolü giderek daha da fazla ortaya çıkmaya başladı.

Özellikle çok parası olan yatırımcıların ve geleneksel balinaların, Bitcoinleri bu şekilde almayı tercih ettiği belirtilirken, son dönemde birçok kripto para borsasının da bu opsiyonu sunmaya başladığı ve sunmayanların da, bu konu hakkında hazırlık yaptığı kaydedildi.

Kurumsal yatırımcıların alacağı dev miktarlardaki BTC’lerin fiyatı alırken arttırması ya da tersi durumda satış yaparken fiyatın düşürülmesi gibi süreçlere alternatif olarak tercih edilen OTC’lerin giderek popüler olduğu belirtilirken, bu yönde yapılan tradelerin de klasik emir defterlerinde yer almaması ve küçük orta ölçekli yatırımcının bu bilgilere ulaşamaması, işin bir başka boyutu olarak ortaya çıkıyor.

Başta ünlü analist Willy Woo’nun da belirttiği gibi işlem hacimlerinin düşmesi, aslında kripto para ekosistemi için son derece olumsuz bir haber. OTC tradelerinin de işleme girmemesi, bu noktada sorun olan bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin Circle’ın 23 milyar dolar tutarında kripto parayı OTC aracılığı ile alıp satması, bu işin boyutunu ortaya koyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment