Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Hash Oranı Son Ayların En Yüksek Seviyesinde

Bitcoin ağındaki hash oranı günümüzde Kasım 2018’den bu yana hiç olmadığı kadar yüksek bir seviyeye ulaşmış durumda.

Kripto para piyasası geçtiğimiz yıl genelinde büyük bir düşüş yaşamış, bu düşüş pek çok koinin ağır darbeler almasına yol açmıştı. Piyasanın en büyük koini olan Bitcoin, yaşadığı düşüşün ardından hash oranında da bazı kayıplar yaşamaya başladı.

Sektördeki bazı analistler hash oranındaki bu düşüşün Bitcoin’i uzun vadede epey olumsuz yönde etkileyeceğini öngörseler de bu durumda bir değişiklik yaşanıyor gibi görünüyor. Çünkü Blockchain.com verileri gösteriyor ki Bitcoin ağındaki hash oranında kayda değer bir artış var.

19 Mart itibariyle Blockchain.com verilerine baktığımızda saniye başına yaklaşık 52 kentilyon hash düştüğünü görüyoruz.

Bu hash oranı, Bitcoin ağındaki madencilerin performansını gözler önüne seriyor. Basitçe anlatmak gerekirse yüksek hash oranının Bitcoin‘in daha güvenli olduğu anlamına geldiğini söyleyebiliriz.

Bitcoin’deki hash oranının geçtiğimiz aylara kıyasla bu kadar yüksek olması ağdaki madenci sayısının arttığına dair bir gösterge olabilir. Ağdaki madencilik zorluğunun geçtiğimiz bir ay içerisinde pek bir değişiklik göstermediğini düşünürsek yeni madencilerin kısmen şanslı olduklarını söyleyebiliriz.

Ağdaki madenci sayısı ve dolayısıyla hash oranı artış gösteriyor olsa da bu artış büyük ihtimalle ağdaki zorluk oranının da kısa süre içerisinde artış göstermesine yol açacak. Madencilik zorluğunun artmasıyla birlikte Bitcoin madencilerinin performansında ne gibi bir değişiklik olacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment