Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Pozisyonlara Dikkat: 26 Ayın Rekoru Kırıldı

Türev borsalarındaki Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmesi açık pozisyonlarının değeri, 26 ayın rekorunu kırdı.

CoinGlass verilerine göre Bitcoin’deki açık pozisyonların toplam değeri, 21 milyar doların üstüne çıktı. Açık pozisyonların dolar cinsinden değeri, yılın başından beri yaklaşık %22 büyüyerek Kasım 2021’de kırılmış 24 milyar dolarlık rekora yaklaştı.

Spot Bitcoin fiyatı, borsa yatırım fonlarına (ETF) gösterilen taleple birlikte son bir ay içerisinde %19’dan fazla yükseldi. Hem fiyat artarken hem vadeli işlemlere gösterilen ilginin artması, boğalar için olumlu bir sinyal olabilir.

Kaldıraçlı pozisyonlar, bir yandan fazla getiri sağlayıp bir yandan fazla zarara yol açabildiği için piyasadaki volatilitenin artmasına yol açabilir. Ancak CryptoQuant verilerine göre Bitcoin piyasalarındaki kaldıraç oranı, geçtiğimiz aylardakine kıyasla çok daha düşük. Bu sebeple yaşanabilecek olası likidasyonların piyasaya olan etkisi düşük olabilir.

The overall degree of leverage in the market remains low. (CryptoQuant)

Crypto is Macro Now bülteninin yazarı Noelle Acheson, “Vadeli BTC’lerdeki açık pozisyonlara (fiyatın etkisini ortadan kaldırmak için) BTC cinsinden bakarsak kaldıraçların hala görece çok fazla birikmediği söylenebilir – hızla artıyor ama henüz köpürme noktasında değil.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!