Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Kurumsal İlgi Artıyor: ABD’deki En Büyük ETF Boğa Dönemini Bile Aştı!

Önde gelen yatırım ürünleri sağlayıcı ProShares’e ait Bitcoin Strategy ETF (BITO) yatırım ürünlerine olan ilgi artarken yeni rekor geldi.

ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayına ilişkin beklentiler artarken ProShares’in BITO ürünü yüksek prim yaptı. ProShares tarafından paylaşılan bilanço raporunda, yönetim altındaki varlıkların (AUM) 1,47 milyar dolara ulaştığı belirtilirken bunun Aralık 2021’deki tepe noktasını aşan bir rekor anlamına geldiği vurgulandı.

Verilere göre ProShares’in BITO’su başlangıcından bu yana günlük 160 milyon dolarlık ortalama işlem hacmine ev sahipliği yaparak ABD’deki tüm ETF’ler arasında ilk %5’e girmeyi başardı.

BITO’ya yönelik artan ilgi kurumsal yatırımcıların Bitcoin odaklı yatırım ürünlerine karşı yüksek iştahına bağlandı. Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) işlem gören BITO yatırımcıların Bitcoin bağlantılı getirilere yatırım yapabilmesini sağlamaktadır.

ProShares’in küresel yatırım stratejisti Simeon Hyman, BITO ya yönelik artan talebe işaret ederek Bitcoin’e düzenlemelere uygun şekilde yatırım yapmak isteyen aktörlerin sayısının giderek arttığını söyledi:

BITO’ya yönelik yatırımcı talebi, ETF’nin yönetim altındaki varlıklarda yeni bir zirveye ulaşmasının da gösterdiği gibi güçlü olmaya devam ediyor. Bunun, Bitcoin getirilerini hedeflemek için tanıdık, erişilebilir ve düzenlenmiş bir yola olan talebi gösterdiğine inanıyoruz. BITO’nun başlangıcından bu yana 160 milyon dolarlık ortalama günlük işlem hacmi, onu tüm ABD ETF’leri arasında ilk %5’e sokuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!