Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Kurumsal İlgi Büyüyor: BlackRock 5 Yeni Aktörü Oyuna Dahil Etti!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) beş yeni dev katılımcı ekledi.

BlackRock 5 Nisan Cuma günü spot Bitcoin ETF’i (IBIT) için beş yeni katılımcı eklediğini duyurdu. Söz konusu yeni katılımcılar arasında finans sektörünün dev isimleri Citadel, Goldman Sachs, UBS ve Citigroup yer aldı.

Toplam katılımcı sayısının dörtten dokuza çıkarılması, spot Bitcoin ETF’inin likiditesini ve yatırımcılara erişilebilirliğini artıracağı şeklinde yorumlandı. Daha önceki dört katılımcı arasında Jane Street Capital, JP Morgan Securities , Macquarie Capital (USA) Inc. ve Virtu Americas yer alıyordu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, büyük şirketlerin Bitcoin hareketinin bir parçası olmak istediğini ifade etti:

Katılımcı sayısındaki bu artışa bakılırsa büyük şirketler artık bir parça eylem istiyor ve/veya artık bununla kamuya açık bir şekilde ilişkilendirilmelerinde sorun yok.

Eklemeler, hem IBIT hem de Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fonu’nun (FBTC) lansmanlarından bu yana gösterdikleri mükemmel performansın ortasında gerçekleşti. Bloomberg verilerine göre bu iki spot Bitcoin ETF’si art arda 49 gün boyunca net giriş kaydederek diğer 3.122 fondan daha iyi performans gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!