Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Sitem Eden Efsanevi Ekonomist Enflasyon Kıyası Yaptı!

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, Bitcoin ve ABD enflasyonu arasında dikkat çeken bir grafiğe yer verdi.

Peter Brandt 23 Nisan tarihli sosyal medya paylaşımında, Bitcoin karşıtlarının da tezlerinin bir parçası olarak kullandıkları bir veriye yer verdi.

ABD merkezli enflasyon göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin yarılanmasına ve spot Bitcoin ETF’ine rağmen fiyatın rekor kırmadığını ve bunun da Bitcoin’e şüpheyle yaklaşanlar tarafında merak uyandırdığını söyledi. Paylaştığı Bitcoin/ABD tüketici alım gücü grafiğinde, Bitcoin’in 3 yıldır yeni bir zirve noktaya ulaşamamasına dikkat çekti.

Deneyimli yatırımcıların karşı tarafın düşüncesini anlamak için teknik ve makro ekonomik faktörleri incelediğini belirten Brandt, açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Yarım asırlık (50 yıllık) vadeli işlem piyasasında tanıdığım en iyi yatırımcılar, ister teknik ister küresel makro bakış açısından olsun bahislerinin diğer tarafındaki insanların ne düşündüğüyle içtenlikle ilgileniyorlar.
Bunu akılda tutarak ABD enflasyonu baz alınmış Bitcoin fiyatının, halvinge ve spot Bitcoin ETF’lerine rağmen üç yılda yeni bir yüksek seviyeye ulaşmadığını not etmek son derece ilginç. Bitcoin yatırımcılarına soru şu: Sizce piyasa neden yeni ATH’lere yönelmedi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!