Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i 20 Bin Dolardan Satanların Çoğu Piyasayı Terk Etti

Coin Metrics tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre ucuz fiyatlardan Bitcoin alan yatırımcıların çok ciddi bir kısmı piyasadan ayrılmış durumda.

Erken Yatırımcılar

Coin Metrics tarafından yapılan yeni araştırma gösteriyor ki Bitcoin’e uzun zaman önce yatırım yapmış olan kişilerin büyük bir kısmı ellerindeki Bitcoin’i çıkarmış durumdalar.

Şirket bu araştırmayı yapabilmek için Bitcoin’in gerçek piyasa değerini (realized market cap) kullandı. Şirket, bu araştırma sırasında kullandığı hesaplama metodunu şöyle özetliyor:

”Eğer bir koine en son 2017’de, fiyatı 2 bin 500 dolarken dokunulmuşsa o koinin fiyatını şimdiki piyasa fiyatından değil 2 bin 500 dolardan hesaplıyoruz.”

Yapılan bu araştırma gösteriyor ki Bitcoin fiyatı 20 bin dolara çıktığı dönemlerde Bitcoin sahibi olan yatırımcıların ciddi bir kısmı artık piyasadan çıkmış durumdalar. Bu yatırımcıların sahip oldukları Bitcoinler sayesinde ciddi oranlarda gelir elde ettikleri düşünülüyor:

”Bitcoin’in gerçek piyasa değerinin çok büyük bir kısmı 13 bin-20 bin dolar aralığında satılan koinlerin haricinden geliyor. 13 bin doların üstünden alınan koinlerin büyük bir kısmı satılmış durumda.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment