Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Daha Önce Doğru Tahmin Eden Analist Tekrardan Konuştu: Eşiği Geçtik!

Bitcoin’de (BTC) daha önce yaptığı doğru tahminle öne çıkan analist, önümüzdeki sürece dair beklentililerini paylaştı.

15 Temmuz tarihinde yaptığı paylaşımla Bitcoin özelindeki satışların bittiğini ve yükseliş geleceğini doğru tahmin eden analist, yine açıklamada bulundu.

CryptoQuant analisti, Bitcoin’in güncel durumda Mt.Gox satışları ve Trump desteği gibi birçok kritik haberi aynı anda fiyatlandığını söyledi.

Öte yandan mevcut fiyatın, Bitcoin madencilerinin satışlarını ve karlılık durumlarını karşılayacak seviyede olduğunu belirten deneyimli analist, spot Bitcoin ETF fonlarının da topladıkları net girişlerle piyasası dinç tuttuğunu vurguladı.

Kritik fiyat eşiğinin üzerindeyiz

Analist, fiyatın 63.500 dolar gibi önemli bir eşiğin üzerinde güçlü şekilde tutunmayı başardığına işaret etti. Bu seviyenin piyasada önemli rol oynayan kısa vadeli yatırımcılar için satın alma seviyesi olduğunu belirtti.

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda bu seviyenin altına kadar düşmüş fakat hızlı bir toparlanma yaşamıştı:

Piyasada panik yok ve fiyat istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Haftalardır Mt. Gox’un arz açısından piyasayı etkilemeyeceğini, yalnızca psikolojik bir faktör olarak etkileyeceğini söylüyorum. Bitcoin fiyatı, kısa vadeli yatırımcılar için ortalama gerçekleşen fiyatın (satın alma fiyatı) üzerinde olan 63.500 doların üzerine çıktı.

Trump etkisi devam edebilir

Analist, ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın piyasa üzerinde ciddi bir etki göstermeye başladığını ve rezerv varlığı söylemlerinin daha güçlü bir fiyat hareketine dönüşebileceğini dile getirdi.

Trump kısa süre önce Bitcoin 2024 konferansında konuşarak, Bitcoin ve kripto paraların lehine önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!