Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Günde 1 Milyondan Fazla Kişi Kullanıyor

Bitcoin fiyatının son günlerde yaşadığı artışla birlikte ağdaki günük aktif kulllanıcı sayısı da 1 milyon barajını aştı.

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin’in fiyatı bundan birkaç hafta önce yükselmeye ve pek çok kripto para destekçisini ümitlendirmeye başlamıştı. Geçtiğimiz gün 9 bin dolar seviyesini de aşmayı başaran Bitcoin son 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin fiyatında yaşanan artış Bitcoin kullanımını da epey olumlu yönde etkilemiş gibi görünüyor. 6 Haziran tarihinde Bitcoin ağındaki günlük aktif kullanıcısı sayısı 900 binin biraz üzerindeydi. Coinmetrics verilerine göre bu sayı 14 Haziran tarihinde 1 milyon barajını aşarak 1.3 milyona kadar yükseldi.

Bitcoin fiyatı Temmuz 2018’den beri 9 bin dolar barajının bu kadar üstüne çıkamamıştı. Aynı şekilde ağdaki günlük kullanıcı sayısının da epey uzun süredir bu seviyelere çıkmadığını söyleyebiliriz. Kripto para analistlerinden Kevin Rooke bu veriler hakkında şöyle bir kıyaslama yapıyor:

“Bitcoin’deki aktif adres sayısı ilk kez 1 milyon barajını aştığında Bitcoin fiyatı 9 bin 352 dolar, ağdaki ortalama işlem ücreti ise 3.23 dolardı. 14 Haziran’da 1 milyon barajı yine aşıldığında Bitcoin fiyatı 8 bin 230 dolar, ağdaki ortalama işlem ücreti ise 1.33 dolardı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment