Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Yasal Para Birimi Olarak Kabul Eden Orta Afrika Cumhuriyeti Kripto Merkezi Kuruyor

Orta Afrika Cumhuriyeti, Ulusal Meclis tarafından Bitcoin’in yasal para birimi kabul edilmesinin ardından kripto merkezi “Sango”yu duyurdu.

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada:

Ulusal Meclisin Bitcoin’i yasal para birimi ilan etmesinin ardından ilk somut girişimimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu girişim, ülkenin finansal sistemini yeniden şekillendirebilir.

dedi.

Cumhurbaşkanı Touadera, daha önce Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda Sango’yu kripto para yatırım platformu olarak duyurmuştu. Ayrıca Cumhurbaşkanı, ülkenin aldığı bu kararın “hayal edilmeyecek kadar fazla olanak” sağlayacağını düşünüyor.

“Kripto merkezi oluşturma, bitcoin’i yasal para birimi olarak belirleme ve kripto paralar ülkemizin geleceğini oluşturacak.” ifadelerine yer veren Touadera, “Ne Afrika ne de dünyanın geri kalanı tarafından hayal bile edilemeyecek çok büyük bir ekonomik çağ başlayabilir.” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Sango’nun resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre kripto girişimi, Ulusal Meclis tarafından oluşturuldu ve Cumhurbaşkanlığı tarafından destekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!