Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 19 Günlük Serisi 65 Milyon Dolarlık Darbeyle Bitti

Bitcoin’in (BTC) ABD’de yakaladığı 19 günlük seri, 65 milyon dolarlık darbeyle sona erdi.

ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri, arka arkaya 19 gün boyunca büyüdü ve seri rekoru kırdı. Seri, haftanın ilk gününde sonlandı.

Net para çıkışı oldu

ABD’deki 11 spot Bitcoin ETF’sinden dün net olarak 64,93 milyon dolar para çıktı.

ETF’ler, 19 günlük rekor seri boyunca toplamda 4 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Piyasaya girdikleri ocak ayından beri toplamda 15,62 milyar dolar net yatırım çektiler.

Bitcoin fiyatı, geçen hafta ABD’deki tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasıyla düştü. QCP Capital analistlerine göre bu veriler, yatırımcılar arasında kafa karışıklığına yol açtı.

En çok Grayscale etkilendi

Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) toplamda 40 milyon dolar para çıktı. SosoValue verilerine göre Invesco ile Galaxy Digital’in BTCO fonundan 20 milyon dolar çıktı.

Valkyrie’nin ETF’sinde 16 milyon dolarlık küçülme yaşandı. Fidelity’nin Bitcoin ETF’si, 2 Mayıs’tan beri ilk kez net olarak küçüldü ve 3 milyon dolar kaybetti.

Değer bakımından en büyük fon olan BlackRock ETF’sine net 6 milyon dolar girdi. Bitwise fonuna 8 milyon dolar yatırım yapıldı.

Piyasanın gözü bu verilerde

Piyasalar, bu hafta açıklanacak ABD Tüketici Fiyat Endeksi verilerini bekliyor. Bu hafta ayrıca Fed toplantısı düzenlenecek.

CME Group, Fed’in faiz oranını mevcut seviyede tutmasına %99,4 ihtimal veriyor. Reuters anketine göre ise ekonomistler, Fed’in bu yıl iki kez faiz indirimi yapmasına muhtemel gözle bakıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!