Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 3.400 Dolara Düşmesi Bireysel Yatırımcıyı Korkutup, Kurumsal Yatırımcıya Yaradı

Bitcoin geçtiğimiz Pazar günü başka bir rekor daha kırıp 4.000 doların da altına, kısa süreliğine 3.400 dolara kadar geriledi. Basın saatine göre ise Bitcoin tekrar bir sıçrama yaparak kendisini 4.000 doların üzerine atmayı başardı ve görünüşe göre dip seviye bulundu.

‘Bitcoin Öldü’

Nouriel Roubini gibi bir çok kripto para eleştirmeni, Bitcoin’in ‘balon’ olduğunu ve söz konusu balonun bu sefer patladığını, Bitcoin’in son günlerini yaşamakta olduğunu ifade etse de, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri daha önce de yaptıkları gibi indi, dip seviyeyi buldu ve şimdi yükselişe geçiyor. Peki söz konusu 2.000 dolarlık düşüş aslında tam olarak neye sebep oldu?

Jake Chervinsky‘nin görüşüne göre, Bitcoin’in 4.000 dolar altına inmesi bireysel yatırımcıyı paniğe sürükleyip, bütün elindekini sattırırken, kurumların da ”ucuzdan Bitcoin almasını” sağladı. Özellikle 2019 yılında piyasaya giriş yapacak olan Bakkt ve Fidelity gibi dev finansal kurumları göz önüne alırsak, bu onlar için ucuz sermaye anlamına gelmekte. Dahası, piyasanın dört gözle beklediği VanEck Bitcoin ETF başvurusu sonucu da henüz resmi olarak açıklanmadı ve bunların hepsi şu sıralar bir beklenti oluşturmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment