Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin’in 7 Bin Dolara Düşmesi de, 8 Bin Dolara Çıkması da Mümkün”

Bitcoin geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde birkaç yüz dolar değer kaybetti ve yeniden 7 bin 300 dolar seviyesine çekildi.

Michael van de Poppe gibi isimler Bitcoin fiyatının bu aşamadan sonra 7 bin dolara da düşebileceğini, 8 bin dolara da çıkabileceğini düşünüyorlar.

Vadeli İşlem Etkisi

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin son yirmi dört saat içerisinde neredeyse yüzde 5 oranında değer kaybetti ve yeniden 7 bin 400 doların altına düştü.

Bitcoin fiyatındaki bu düşüşü tam olarak neyin tetiklediği bilinmese de bazı analistler bunun vadeli işlem piyasalarından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorlar. Bu analistlere göre vadeli işlem piyasasında oluşan fiyat açığı, Bitcoin fiyatını bir nevi düşmeye zorlamış olabilir.

İkisi de Mümkün

Vadeli işlem piyasasında bir fiyat açığı olduğu zaman Bitcoin genelde bu açığı kapatacak şekilde hareket ediyor. Michael van de Poppe, Bitcoin’in bu sefer de buna benzer bir hareket sergileyebileceğini düşünüyor.

Michael van de Poppe’a göre Bitcoin fiyatının düşmesine yol açacak bir fiyat açıklığı olsa da Bitcoin’in yükselmesini sağlayabilecek bir açıklık da var. Kendisi bu y

üzden Bitcoin’in ya 7 bin dolara düşeceğini ya da 8 bin dolara çıkacağını d.şünüyor:

Bu aşamada 7 bin 400 dolar engelini aşabilecek miyiz merak ediyorum. Eğer bu direnişi kırabilirsek 8 bin dolara kadar ilerleyebiliriz. Eğer kıramazsak fiyat 6 bin 900 veya 7 bin dolara çekilebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment