Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Boğa Koşusu Bu Sebepler Sayesinde 2025’e Kadar Devam Edebilir

Bazı kripto para analistleri, Bitcoin’in (BTC) hem 2024 hem 2025 yıllarında boğa piyasasında kalabileceğini düşünüyor.

CryptoQuant’ta yapılan bir paylaşımda yeni üretilen Bitcoin miktarının zaman içerisinde nasıl düşüş gösterdiği vurgulandı. 2012, 2016 ve 2020 tarihlerinde halving yaşayan Bitcoin, Nisan 2024’te bir kez daha halving’den geçecek.

quicktake-image

Bunun sonucunda günlük olarak üretilen Bitcoin miktarı yarı yarıya düşecek. Analist, bir yandan dolaşıma giren arz miktarı azalırken bir yandan spot Bitcoin ETF’lerine gösterilen talebe değindi ve Bitcoin’e orta-uzun vadede gösterilen talebin kayda değer şekilde büyüdüğünü söyledi.

Bitcoin fiyatı, spot borsa yatırım fonlarına giren milyarlarca dolar para sayesinde bu hafta 2021’den sonra ilk kez 50 bin doların üstüne çıktı.

Analiste göre Bitcoin’e duyulan talebin büyüdüğünü gösteren bir diğey şey, blockchain’deki aktif cüzdan sayısı oldu. Analist, “Aktif cüzdanlardaki artış, daha fazla insan Bitcoin ile işlem yaptığı için ona daha fazla talep gösterildiği anlamına geliyor.” dedi.

quicktake-image

“Sonuç olarak, arzdaki düşüş, talepteki artış ve özellikle devam etmesi beklenen enflasyon olmak üzere çeşitli ekonomik ve toplumsal sorunlar düşünüldüğünde Bitcoin’in uzun vadede yukarı yönde trende giren alternatif bir yatırım varlığı olması muhtemeldir.” diyen analist, boğa piyasasının 2024-2025 boyunca devam edebileceğini yazdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!