Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in İşlem Ücretleri Gitgide Düşüyor!

Bitcoin kullanıcıları şu anda işlem yapmak için Aralık 2017’dekine kıyasla çok daha düşük bir işlem ücreti ödüyorlar. İşlem ücretlerindeki bu düşüş Bitcoin kullanıcılarının memnun etse de Bitcoin için pek olumlu olmayabilir.

İşlem Ücretleri Düşüyor

Kripto para madencileri genellikle en çok ücreti alabilecekleri işlemleri kazmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla genelde daha fazla işlem ücreti ödeyen kişiler diğerlerine kıyasla daha hızlı bir şekilde işlem yapabiliyorlar.

Bitcoin fiyatı Aralık 2017’de 20 bin dolara kadar yükseldiği sıralarda ağdaki işlem ücretleri de kayda değer oranda yükselmişti. O dönemlerde ortalama bir işlemin ücreti 10 dolardan fazlaydı. Hızlıca işlem yapmak isteyen kişilerin ise 30 dolar civarında bir ödeme yapmaları bekleniyordu.

BitInfoCharts gibi kaynaklara göre günümüzdeki işlem ücreti ise ortalama 0.58 dolar düzeyinde. Ancak ağdaki işlem ücretlerinin bu kadar düşme sebebi aslında Bitcoin’in artık eskisi kadar kullanılmıyor olması.

Kullanım Azalıyor mu?

Bitcoinist tarafından yapılan habere göre Bitcoin ağı Aralık 2017’ye kıyasla çok daha az aktif durumda. Bu da Bitcoin’in eskisi kadar çok kullanılmadığı anlamına geliyor.

Yukarıdaki bu tablolarda da görülebildiği üzere Aralık 2017’de ağ içerisinde günde ortalama 350-400 bin Bitcoin işlemi yapılıyordu. Bu sayı Ağustos 2019’da günlük 300-350 bin bandına geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment