Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Platformu Bitexen’den Regülasyon Açıklaması

Yerli kripto para alım-satım platformlarından Bitexen, piyasanın son günlerde yaşadığı gelişmelerin ardından bir basın duyurusu yayımladı. Borsa, “kullanıcılarımız, (paralarını) kolaylıkla ve hızlıca çekebilirler” mesajı verdi.

THODEX kullanıcıları bu hafta, borsadaki işlemler durduğu için paralarını çekemeyerek mağdur duruma düştüler.

2018’de kurulan ve yerli pazarda en geniş ürün yelpazesine sahip olan Bitexen, bu gelişmelerin ardından bir “yanlış algı” oluşmaması için açıklama yaptı.

Çekim işlemleri “kolaylıkla ve hızlıca” gerçekleşiyor

Basın duyurusunda, Bitexen kullanıcılarının “halihazırda diledikleri anda Türk lirası ve dijital varlıklarını platformdan kolaylıkla ve hızlıca banka hesaplarına ya da dijital varlık cüzdanlarına çekebilecekleri” belirtildi.

Bitexen Teknoloji’nin Türkiye’de yapılacak regülasyon çalışmalarına “uyum sağlayabilecek teknolojik ve mali vizyon altyapısına sahip olduğu aktarılırken, iş birliği vurgusu yapıldı:

Devletimizin bütün kurumlarıyla yakın temas halinde, mevzuatlar dahilinde sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. Her türlü faaliyetimizin eşit, şeffaf, eksiksiz, doğru ve anlaşılabilir şekilde olduğunu ve ülkemizde yürütülecek her türlü çalışmada devletimizin yanında olacağımızı beyan ederek, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almayı kabul ettiğimizi vurgulamak isteriz.”

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün kripto para regülasyonlarının “iki hafta içerisinde belli bir noktaya geleceğini” açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!