Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen’de Yaşanan Erişim Problemi Nedir, Kullanıcılar Nasıl Erişebilir?

Türkiye’nin önde gelen dijital alım satım platformu Bitexen’de cuma günü itibari ile erişim problemleri yaşanıyor. Şirket süreç boyunca kullanıcıları yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirirken, erişim sorununun üstesinden geldiklerini ve kullanıcı mağduriyeti yaşanmaması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Bitexen’e erişmeye çalışan kullanıcılar cuma akşamı itibari ile web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden erişim problemleri yaşamaya başladı. Gerçekleşen erişim problemleri borsa yetkililerince fark edildiği anda sistem bakıma alındı ve sosyal medya platformları üzerinden kullanıcılar bilgilendirildi.

Birden fazla duyuru ile kullanıcıları erişim problemi sırasında elde edilen bilgiler ile sürekli bilgilendiren şirket, yaptığı son açıklamada problemin Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin “Marka Tescili ve Kullanımı” konulu bir uygulamasından kaynaklandığını ifade etti. Bu konuda Erişim Sağlayıcıları Birliği ile görüştüklerini duyurdu.

Şirket bu sırada kendilerinden kaynaklı herhangi bir yazılımsal problemin bulunmadığı, tüm sistemlerin faal olduğu, kullanıcı taraflı mağduriyetlerin yaşanmaması ve erişimin tekrar sağlanması için bitexen.com adresi yerine web.bitexen.com adresi ile tekrardan erişim sağlanabildiğini açıkladı. Ayrıca mobil uygulamalara getirilen güncellemeler ile de Erişim Sağlayıcıları Birliği ile yürütülen süreç devam ederken erişim problemine alternatif yaratılmış oldu.

https://twitter.com/bitexencom/status/1449371037733433353?s=20

Kullanıcılar nasıl erişebilir?

Bitexen platformuna erişmek isteyen kullanıcıların uygulayabileceği birkaç yöntem bulunuyor.

Mobil üzerinden erişmek için:

Mobil uygulamalar üzerinden erişim sağlamaya çalışan kullanıcıların uygulamalarına yeni getirilen güncellemeyi yüklemeleri gerekiyor. Güncelleme sonrası herhangi bir problem ile karşılaşmadan borsaya yeniden erişim sağlanabiliyor. Güncellemeye ulaşamayan kullanıcılar uygulama mağazasından uygulamanın sayfası üzerinden güncelleyebilirler.

Web üzerinden erişmek için:

Şirketin süreç sırasında kullanıcı mağduriyeti yaşanmaması için hızlıca sunduğu bitexen.com yerine https://web.bitexen.com ya da https://bitexen.com.tr adresleri üzerinden borsaya bir problem yaşanmadan erişim sağlanabiliyor.

Diğer bir seçenek olarak borsanın işleyişinden kaynaklı herhangi bir problem olmadığı, Erişim Sağlayıcıları Birliğinin getirdiği erişim kısıtlamasının Türkiye’den gelen erişim istekleri üzerinde geçerli olması nedeni ile VPN kullanılarak erişim sağlanabilir. Herhangi bir VPN bağlantısı kurulduktan sonra bitexen.com adresine yani borsaya normal şekilde erişim sağlanabiliyor.

Borsa üzerindeki fan token hareketliliği her şeye rağmen devam ediyor

Yaşanan olumsuzluklara rağmen Bitexen üzerinde gerçekleşen ön satış seçenekleri yatırımcılar tarafından tüketilmeye devam ediyor. Şirket tarafından bugün saat 22.00’da Sivasspor’un sürmekte olan ön satışındaki tüm token’ların tükendiği duyuruldu. Ayrıca cuma günü Bitexen üzerinde tahtaya açılan ilk fan token olan DEMIR bu olanlara rağmen fiyatını korudu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!