Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex ABD Vatandaşlarının Platformu Kullandığını Onayladı!

Dünyanın lider kripto para borsalarından birisi konumunda olan Bitfinex son aylarda ABD’li regülatörlerin kıskacından bir türlü kurtulamadı. Belirli bir süredir ABD’li kullanıcıların Bitfinex kripto para borsasını kullanması yasak ve bunun sebebi ise Bitfinex’in ABD’li regülatörler tarafından verilen lisansa sahip olmayışı şeklinde biliniyor.

Bitfinex geçtiğimiz Cuma günü yaptığı bir açıklamada bir New York sakininin oldukça rahat bir şekilde hesap açıp alım satım yaptığını doğruladı. Söz konusu kişinin kullanıcı adının ise ”benbirNewYorksakiniyim” anlamına gelen ”ImaNYresident” olduğu görüntülendi.

Bitfinex’in önlem olarak koyduğu tek şeyin ise ”ben bir New York veya ABD sakini değilim” yazısının altındaki kutuyu işaretlemek olduğu biliniyor. Bitfinex bu yazın başlarında New York Başsavcılığı tarafından açılan bir dava ile şok olmuştu. Başsavcılık makamı Bitfinex’in aynı yönetime sahip olduğu Tether’in rezervlerinden 850 milyon dolar aldığını ve bunun yasa dışı olduğunu belirtmiş, daha sonra oldukça katı sonuçlara hükmetmişti.

Borsa da zararını kapatmak için LEO isimli kendi token’ini IEO yöntemi ile piyasaya sürdü ve bu ölüm kalım mücadelesini 1 milyar doların üzerinde fon elde ederek tamamladı. LEO basın saatine göre dünyanın en büyük 14. kripto para birimi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment