Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Aracılığıyla 350 Milyon Dolar Aklayan Adam Tutuklandı!

Çok eleştirilen Panama merkezli ödeme hizmeti Crypto Capital’in Başkanı Ivan Manuel Molina Lee, Polonya’lı yetkililer tarafından tutuklandı. Bitfinex ile de bağlantısı olduğu bilinen ismin tutuklanması, kripto para sektörünü de olumsuz etkileyebilir.

Polis tarafından aktarılan bilgilere göre Lee uluslararası bir uyuşturucu karteli için kripto para borsalarını ve özellikle Bitfinex’i kullanarak kara para aklamaktaydı. Kendisinin Polonya içerisindeki bir bankayı da kullanarak 350 milyon dolara yakın parayı akladığı vurgulanmakta. Geçmişte Crypto Capital’in hizmetlerini kullanan borsalar arasında sadece Bitfinex değil aynı zamanda Binance, Kraken ve BitMEX de yer almakta.

Bİtfinex’in üst firması iFinex geçtiğimiz 21 Ekim tarihinde Crypto Capital yüzünden dondurulan 880 milyon dolarlık fonunu geri almak için mahkemeye başvursa da, bu sürecin şu an nasıl ilerleyeceği merak konusu haline geldi. Eğer yetkililer Lee’nin tutuklanması üzerinden önde gelen kripto para borsalarına yönelik bir işlem yapacak olursa, kripto para sektörü hiç tahmin edilmeyen bir düşüşün içerisine girebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment