Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Bitcoincilere Özel Yeni Bir Ürün Hazırladı

Sektörün önde gelen borsalarından Bitfinex şimdi yatırımcılara yeni bir ürün sunuyor.

Bitfinex kripto para yatırımcıları için yeni bir türev sözleşmesi hazırladı. Yatırımcılar bu sözleşmeyi (BTCDOMF0) kullanarak Bitcoin’in piyasa payıyla ilgili bir tahminde bulunup bu yönde pozisyon alabiliyorlar.

Günümüzde birçok türev sözleşmesine yalnızca tek bir işlem çifti baz alınarak fiyat biçiliyor. Ancak bu yeni sözleşmede Bitcoin/Ether, Bitcoin/EOS, Bitcoin/Litecoin, Bitcoin/XRP, Bitcoin/Bitcoin Cash, Bitcoin/Tezos ve Bitcoin/Stellar çiftleri takip edilecek ve buna göre bir fiyat biçilecek.

Yatırımcılar bu sayede Bitcoin’in piyasa payına, yani altkoinlere karşı ne kadar üstünlük kurduğuna dair bir pozisyon alabilecekler. Peki bugün TSİ 12:00’de açılan bu sözleşmeleri diğerlerinden farklı kılan ne?

Daha Stabil

Bitcoin fiyatı zaman zaman aşırı volatil olabiliyor ve bu yüzden birçok yatırımcı ters pozisyonda kalıyor. Herhalde bunun en bariz örneğini 12 Mart’ta, BitMEX’te sadece birkaç saat içerisinde 1.5 milyar dolarlık pozisyon tasfiye edildiğinde görmüşüzdür.

Bitcoin’in piyasa payı ise Bitcoin fiyatına kıyasla çok daha stabil bir şekilde ilerliyor. Aşağıdaki grafikte Bitcoin’in piyasa payının son 1 yıl içerisinde nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Bitcoin’in piyasa payı bundan tam 1 yıl önce %57’yken bu sayı şimdi %66’a gelmiş durumda.

Buna kıyasla Bitcoin fiyatına baktığımızda karşımıza çok daha hareketli bir grafik çıkıyor. Bitfinex’in açtığı yeni sözleşmeler de bu işe yarıyor. Yatırımcılar Bitcoin’in fiyatı için değil piyasa payı için pozisyon alıp çok daha stabil bir veri üstünden hareket edebiliyorlar.

Coin360
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment