Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’e Neler Oluyor? İşlemlere Açılan Borsa, Yeniden Bakıma Gireceğini Duyurdu!

Dünyanın en büyük ve en çok kullanılan kripto para borsalarından birisi olan Bitfinex, 2018 yılının son günlerinde yaptığı bir duyuru ile, sunucu değişimi ve bu sebeple veri aktarım işlemlerini tamamlamak için 7 Ocak 2019 tarihinde toplam 7 saat kapalı kalacağını duyurmuştu.

Kripto para borsanın güvenliğini, hızını ve buna benzer özelliklerini arttırmak için İsviçre tabanlı başka bir sunucuya geçmeyi planlayan Bitfinex, bugün içerisinde 13:00’da işlemleri başlattı ve planlandığı gibi 20:00’da bakım çalışmasını tamamladığını, ”5 dakika içerisinde” trading işlemlerinin başlatılacağını aktardı.

Ancak söz konusu açıklamadan 13 dakika sonra yeni bir açıklama daha yapan Bitfinex, piyasaları yeniden açmadan önce yeniden bakıma gireceğini belirtti ve platformun ne zaman açılacağı hakkında kesin bir zaman belirten açıklamada bulunmadı.

Geçtiğimiz yıllarda kapalı kaldığı dönemlerden hemen sonra inanılmaz fiyat hareketliliği yaratması ile de tanınan Bitfinex kripto para borsası, yeniden spekülasyonların ve eleştirilerin odağına yerleşti. Bunun yanı sıra  bazı uzmanlara göre Pazar günü yaşanan Bitcoin yükselişinin temel sebebi de, Bitfinex’ten çıkış yapan kullanıcıların BTC’ye yüklenmesi olabilir. Lider kripto para birimi Bitcoin, dün itibariyle yeniden 4.000 doların üzerine çıkmıştı ve basın saatine göre hala bu seviyeyi koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment