Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitflyer, Kullanıcı Sayısını Artırarak Bitcoin Kullanımını Yaygınlaştırıyor

Japon kripto para borsası Bitflyer, son dört ay içinde kullanıcı sayısında% 100’lük bir artış yakaladı, çünkü şirket Japonya’da büyük mağazalar ile ortaklık kurarak kripto paraları benimsetmeye devam ediyor.

Bitflyer’in Müşteri Sayısı 2 Milyona Ulaştı

İşlem hacmi bazında Japonya’nın en büyük kripto para borsası olan Bitflyer, son günlerde Mart ayı itibariyle müşterilerinin sayısının 2 milyonu aştığını duyurdu.

Minkabu yayınına göre, Bitflyer kullanıcılarının sayısı kasım ayında 1 milyon, geçen yılın haziran ayındaysa 600.000 idi. Mart ayındaki bu veri, dört aylık dönem içerisinde borsadaki kullanıcı sayısında %100 artış anlamına geliyor.

Bitflyer’ın tanıklık ettiği bu önemli büyüme, geçtiğimiz yılın nisan ayında Japonya’da yürürlüğe giren ödeme hizmetleri yasasını takip ediyor. Bu yasa, kripto para birimlerinin ülkede yasal bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmesini sağlamıştı. Diğer borsalar da önemli bir büyüme gösterdi. Örneğin yakın zamanda bir siber saldırıya uğramış olan Coincheck, 8 Mart’ta düzenlenen bir basın toplantısında, bu tarihe değin birikmiş hesaplarının yaklaşık 1.7 milyon kadar olduğunu açıkladı. Bitflyer da yakın zamanda Avrupa ve Amerika’ya yayıldı.

Artan Bitcoin Kabulü

Pazartesi günü, Bitflyer, Japon lüks moda evi Samantha Thavasa Japan limited şirketine bitcoin ile ödeme hizmeti verdiğini açıkladı. Şirket, ülkede 130’dan fazla perakende mağazası ile mücevher, el çantası ve aksesuar üretip satıyor. Başlangıç olarak bitcoin ödemeleri, Bitflyer cüzdanlarına sahip müşterilerin işlem başına 100.000 yen’e kadar bitcoin ile ödeme yapabileceği Omotesando Gates mağazasında tanıtılacak.

Borsa geçtiğimiz hafta, sitenin operatörü Ozvision’a göre 1.8 milyon kişi tarafından kullanılan puanlama sitesi Hapitas ile ortak bir kampanya da başlattı: Burada müşteriler, çevrimiçi alışveriş yaparken veya online hizmetleri kullanırken puanlar toplayabilir; bu puanları da nakit para, hediye çekleri ve şimdi de bitcoin ile değiştirebilirler. Büyük açılış için, Bitflyer, hesap açıldıktan sonraki 30 gün içinde 5.000 Japon yenini depolayan ilk 500 yeni “Ticaret Sınıfı” müşterisine 1.000 yen verecek.

Bic Camera’daki Bitcoin Kullanıcıları

Bitcoin’i kabul eden en büyük perakende zincirlerinden biri de geçen yılın nisan ayında kripto para üzerinden ödemeleri kabul etmek için Bitflyer ile ortaklık kuran Bic Camera. Şirket daha sonra, temmuz ayında bu ödeme seçeneğinin tüm mağazalarında tanımlanmasını onayladı.

Bir Bic Kamera sözcüsü, Itmedia’ya verdiği röportajda şirketin, başlarda çoğu bitcoin kullanıcısı müşterinin yabancı olmasını beklediklerini de belirtti:

“Japonların [bitcoin ile ödeme yapan müşteriler içerisinde] en fazla yarıya tekabül edeceği varsayılmıştı, ancak aslında, bitcoin ödemelerini tercih eden müşterilerin çoğunluğu Japon.”Devamında da mağazanın yan kuruluşları olan Sofmap ve Kojima’ya da bitcoin üzerinden ödemeleri tanımladıklarını onayladı. Beş Sofmap mağazası ve yedi Kojima mağazası şimdiden bitcoin ödemelerini onaylamış olsa da, şirketin bu ödeme seçeneğini tüm alt kuruluşlara sunmayı planlamadığını ve sadece büyük talep gören başlıca mağazalara odaklanmanın tercih edileceğini söyledi.

Bic Camera, başlangıçta bitcoin ödemeleri için 100.000 yen tutarında bir sınır koydu, ancak ödeme seçeneği tüm mağazalara aktarıldığında bu limit yükseltildi. Şirketin temsilcisi, tutarın 300.000 yen’e yükseltildiğini doğruladı, çünkü, ortalaması alındığında,, bitcoin ödemelerinin işlem hacmi diğer ödeme türlerinden 2-3 kat kadar daha fazla.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment