Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitGo, Kurumsal Kripto Para Depolama Hizmeti İçin Tecrübeli Bankacıyı Bünyesine Kattı

Önde gelen kripto para depolama platformlarından birisi olan BitGo, kurumsal müşterilere özel emanet ve depolama hizmeti için, eski ve oldukça tecrübeli bir isim olan Richard J. Corcoran‘ı bünyesine kattı.

Perşembe günü yapılan duyuruda belirtilene göre, Corcoran yeni kurulan BitGo Trust Company isimli departmanın CEO’su olarak milyarlarca dolardan sorumlu olacak. Söz konusu Tröst şirketi, aile ofislerinden hedge fonlarına ve daha büyük çaplı kurumsal yatırımcılara kadar bir çok kurumun ortak fonlarının depolanmasını sağlayacak.

Corcoran ise konu hakkında yaptığı açıklamalarda, ilk büyük çaplı müşterilerin şimdiden platforma kayıt olduğunu belirtip şunları ifade etti:

”Regülasyonlarla ilgili gerekliliklerin ve bu standartlara nasıl tam uyum sağlarken, müşterilere nasıl hizmet verebileceğimin farkındayım.”

Corcoran özellikle Güney Dakota eyaletinin gerektirdiği kurallara oldukça aşina. BitGo ise bu yılın başında Güney Dakota’dan tröst şirketi lisansı almıştı ve görünüşe göre firma işlerini ilk olarak bu eyalette büyütmek istiyor. Alınan lisans ile BitGo kurumsal firmalar için kripto para birimi depolaması yapabilecek.

Güney Dakota’daki First National Bank‘dan 2016 yılında emekli olan tecrübeli bankacı, bankanın tröst departmanında 25 yılı aşkın bir süredir çalışmaktaydı. Zaten kendisi 2016 yılında BitGo’nun CEO’su Mike Belshe ile tanışarak, yavaş yavaş sektöre giriş yaptı.

Tanışmalarının çok ilginç olduğunu belirten Corcoran, bir avukat aracılığıyla Mike’ın kendisi ile genel olarak tröst sektörü hakkında konuşmak için iletişime geçtiğini, ama şimdi geriye baktığında bunun bir tesadüf olmadığından emin olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment