Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Kripto Para Borsası Yeni Ortaklık İle Orta Doğu Bölgesine Giriş Yaptı!

Güney Kore tabanlı kripto para borsası Bithumb, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) içerisinde lisanslı bir itibari para – kripto para platformu anlaşmasına imza atarak Orta Doğu bölgesine genişlediğinin duyurusunu yaptı.

Salı günü yapılan basın açıklamasına göre, Bithumb kripto para borsası BAE tabanlı bir platform olan Nvelop ile mutabakat anlaşmasına imza attı ve söz konusu kripto para platform girişimi için ortak haline geldi. Nvelop, Abu Dabi tabanlı E11 Investment Fund ve Asya tabanlı risk sermayesi firması Trill Ventures Group tarafından Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgelerinde blockchain işletmelerine fon sağlamak için oluşturuldu.

Bithumb bu yeni ortaklık ile Suudi Arabistan ve Bahreyn gibi ülkelerin de içerisinde bulunduğu MENA bölgesine olan yatırımlarını ve hizmetlerini arttırmayı planladığını aktardı. Abu Dabi’nin finansal regülatörü FSRA geçtiğimiz Haziran ayında kripto para borsalarının bu bölgede hizmet vermek için kendisinden lisans ve izin alması gerektiğini belirten bir yasal çerçeve yayınlamıştı. Söz konusu yasal çerçeve firmalar tarafından kullanılabilecek olan kripto para varlıklarını da sınırlandırmakta.

Bithumb tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, FSRA bu yılın ilk yarısından itibaren kripto para lisanslarını sunmayı planlıyor ve bu durumda Bithumb’un yeni platformunun piyasaya çıkması 2019 yılının ortalarını bulabilir. Bithumb geçtiğimiz hafta içerisinde Hong Kong tabanlı bir iştiraki olan Bithumb Global ile küresel tezgah üstü (OTC) kripto para platformunu piyasaya sürmüştü ve görünüşe göre büyüme hala devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment