Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Merkezi Olmayan Borsasını Kurmak İçin Çalışmalara Başladı

Güney Kore merkezli kripto para borsası olan Bithumb’ın merkezi olmayan kripto para borsasını kurmak için hedef tarihi Ekim sonu olarak belirlediği ifade edildi.

One Root Network isimli bir Blockchain firmasının da destekleri ile hazırlanması beklenen platform için bir blog yazısı kaleme alan şirket, Ethereum merkezli token gönderim protokolü üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Güney Kore hükümetinin koyduğu kurallardan kaçınabilmek için farklı bir ülkede bu borsayı kuracak olan Bithumb’dan, ismi açıklanmayan bir kaynak, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz, Bithumb olarak dünyanın en fazla işlem hacmine sahip kripto para borsalarından birisiyiz. Ancak buna karşın, müşterilerimizin çoğunluğunu Güney Kore vatandaşları oluşturuyor. Bu son hamlemiz ile, biraz da global çapta ismimizi duyurmak istedik. Merkezi olmayan platformumuza, ilginin oldukça yüksek olmasını bekliyoruz.”

Bithumb, şu anda günlük işlem hacimlerine göre dünyanın en büyük altıncı kripto para borsası olma özelliğini taşıyor. Şirket, bu yılın ilk yarısında yaklaşık 270 milyon dolarlık bir kar elde etmeyi de başardı. Bu yaz başına gelen hack olayının ardından hem teknik hem de itibari olarak toparlanmayı hedefleyen borsa, DEX platformu ile bunu mümkün kılmak istiyor.

Bilindiği üzere, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak da adlandırılan Binance de, aynı Bithumb gibi merkezi olmayan borsa oluşturmak için çalışmalar yapıyor. Otoriteler, gelecekte bu tarz borsaların sayılarının çok artacağını ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment