Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain Kurucusu Jihan Wu: “Bitcoin’in Değeri 5 Yıl İçinde 100.000$ Olacak”

Gelecekte küresel para birimi olarak kabul göreceği düşünülen Bitcoin son zamanlarda fazlaca dikkat çekmeye başladı. İstisnai fiyat performansı ve gelişmekte olan düzenli manzarası sayesinde senet alan üst tabaka kişi ve kurum sayısı her geçen gün artıyor.

Bitcoin madenciliğinin geçmişi

Bitcoin, madencilik olarak nitelendirilen bir süreç sonrasında ortaya çıkıyor. Madenciler karmaşık matematik problemlerini çözmek zorundalar ve eğer başarılı olurlarsa Bitcoin Blockchain‘ine yeni bir blok ekliyorlar. Başarılı bir şekilde ekledikleri her blok için ise 12.5 Bitcoin kazanıyorlar.

Bitcoin ve genişleyen çalışmaları

Bitcoin madenciliği, özellikle enerjinin ve işgücünün ucuz olduğu bölgelerde oldukça kazançlıdır. 2013’te kurulan Bitmain, dünyanın önde gelen Bitcoin madenciliği şirketleri arasında ve madencilik için özelleştirilmiş bilgisayarlar üretmek için ASIC Çip Teknolojisi kullanıyor.

Şirket ilk olarak Antminer S1 ismi verilen ürünle başladıysa da artık çok daha gelişmiş madenci bilgisayar seçenekleri sunuyor. Bu, teknolojik donanımlar geliştikçe problemlerin çözümü zorlaştığı için oldukça önemli. Madenciler bu ilerlemelere yetişebilmek için daha gelişmiş ASICler kullanmak zorunda. Bitmain’in kurucularından Jihan Wu, donanım üretme girişiminin yanında Antpool adı verilen bir de madencilik merkezi yönetiyor. Antpool, şu an dünyanın bir numaralı madencilik merkezi olma ünvanını taşıyor.

Bloomberg muhabiri Tom Mackenzie, her şeyin ilk elden nasıl işlediğine göz atabilmek adına Bitmain şirketinin yararı için durmaksızın Bitcoin madenciliği yapan 25,000 makineye sahip olduğu tesisini ziyaret etti.

Mackenzie ile olan röportajı sırasında Wu:

“Bitcoin’in değeri 5 yıl içerisinde 100,000 Dolar’ı bulacak.”  diyerek güvenle konuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment