Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’den Yeni Bir Güncelleme Geldi, Cihazların Kazım Kapasitesi Artıyor

Dünyanın en  büyük madencilik şirketi olan Bitmain’den yapılan açıklamaya göre kurum; Antminer cihazlarına yazılım güncellemesi yaparak Asicboost özelliğini aktive hale getirecek.

Bitmain’den yapılan açıklamaya göre şirket bünyesinde çalışan geliştiriciler, Antminer S9 cihazı üzerinde yapılacak güncellemeleri tamamladı. Bundan yaklaşık bir yıl önce gündeme ilk geldiğinde ciddi bir tartışma yaratan özellik artık kullanıma geçiyor ve bu durum Bitmain cihazı kullanmayan kişileri daha zor duruma sokacak. SHA 256 algoritması kullanan başta Bitcoin ve Bitcoin Cash olmak üzere birçok üründe, bu hamle ile birlikte daha fazla blok kazılması gündemde. Öyle ki, Antminer cihazında bu güncellemeye sahip olanlar, olmayanlara göre yüzde 20-30 oranında daha fazla madencilik yapabilecek.

Bitmain tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”İlk olarak madencilik cihazlarımıza getirmeyi planladığımız bu fonksiyondan vazgeçtik. Yasal birtakım kaygılara sahiptik. Organizasyon olarak herhangi bir patent yasasını çiğnemek istemedik ve bu sebepten ötürü bu planımızı erteledik. Ancak şimdi bu kaygıların ortadan kaybolmasının ardından bu sistemi yürürlüğe geçirme kararı aldık. Asicboost sayesinde kullanıcılarımız kripto para madenciliğinin en yüksek standardını deneyimleme şansına sahip olacak. Bu teknolojinin kullanımı hem maliyet etkin, hem de hızlı olması açısından madencilik konusunda altın bir standard olacak.”

Bitmain’in Bitcoin ağını tehdit ettiği iddiaları da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Görünen o ki, bu Asic Boost güncellemesi, bu yöndeki iddiaları daha da arttıracak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment