Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Ayağı Kaydırılan Kurucu Ortağı: İşten Çıkarmalara Karşıyım!

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik donanımı üreticilerinden olan Bitmain, geçtiğimiz günlerde çalışanlarının %50’sini işten çıkartacağı haberi ile adından söz ettirdi. Geçtiğimiz aylarda Jihan Wu tarafından ayağı kaydırılan ve şirketten uzaklaştırılan Micree Zhan ise yeni yayınlanan bir bildirisinde buna tamamen karşı olduğunu belirtti.

Weibo hesabından yayınlanan açıklamada, Bitmain’in yapacağı yeni işten çıkarmaların “sebepsiz ve mantıksız” olduğunu belirten Zhan, şirketin nakit akışının zaten sağlıklı olduğunu itiraf etti. Buna ek olarak devasa bir kripto para birimi bakiyesine sahip olduklarını da ifade eden Zhan, Bitcoin blok ödülü yarılanmasından önce iş gücünün yarısının çıkartılması için hiçbir sebep olmadığını dile getirdi.

Bitmain’in özellikle yapay zeka odaklı departmanının herhangi bir getiri sağlayamadığı için işten çıkarmaların hedefi olacağı biliniyor. Zhan ise yapay zeka piyasasının inanılmaz bir hızda büyüdüğünü ve şimdiden devasa bir hal aldığını belirttikten sonra, Bitmain’in bu alanda lider olabileceğini açıkladı.

Bitmain tarafından ise konu hakkında yeni bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment