Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Kurucu Ortağı Jihan Wu’dan Şaşırtan ASIC İddiası!

Bitcoin ve kripto para madencilik evi Bitmain‘in kurucu ortağı olan Jihan Wu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında birçok kişinin inandığının oldukça tersi bir açıklamada bulundu ve ASIC madencilerinin Ethereum gibi blockchain ağlarını daha merkeziyetsiz bir hale getirdiğini iddia etti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Çin içerisinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan ünlü isim, kendisinin ASIC cihazlarına inandığını ve bunların merkezi bir güç olmak yerine, ağları daha merkeziyetsiz hale getiren donanımlar olduğunu vurguladı.

Wu, açıklamasının devamında Ethereum’un ağdaki madencilik algoritmasını değiştirip ASIC cihazlarının madencilik yapmasının engellenmesini amaçlayan ProgPow isimli güncellemeye de karşı olduğunu ve bu güncellemeye rağmen bile ASIC madencilerinin kazım yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

”Cuckoo döngüsü veya ProgPow gibi ASIC-direçli hale gelmek için yapılan çeşitli ağ güncellemeleri görsek de, ön gördüğümüz şey bu güncellemelerden sonra bile bu iki algoritma için ASIC madencilerinin var olacağıdır.”

Ethereum topluluğu yakın zamanda yapılan bir oylamada ağın ProgPow güncellemesine geçmesine onay vermişti ancak güncelleme için belirli bir zaman dilimi belirtilmedi. Söz konusu güncelleme yapıldığı andan itibaren, yıllık olarak yaklaşık 600 milyon dolarlık bir gelire sahip olan Ethereum madencilik ödülleri piyasasını ciddi bir şekilde etkileyecek.

Wu, açıklamasının devamında ProgPow’un kendisine göre tamamen merkezi bir hamle olduğunu ve ASIC cihazlarının ağ tarafından engellenmesinin, Ethereum’u daha merkezi hale getireceğine inandığını vurguladı. Geçtiğimiz tarihlerde gizlilik odaklı Monero kripto para birimi de ASIC cihazlarına karşı bir güncellemeyi onaylamış ve ağda inanılmaz bir hashrate düşüşü görülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment