Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Sahip Olduğu Madencilik Havuzlarının Hashrate’i, Son 16 Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi!

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik firmalarından birisi olan Bitmain, üst üste yaşanan kötü gelişmeler sonrası şu sıralar oldukça kötü günler yaşamakta. Bitmain tarafından yönetilen iki madencilik havuzunun hash gücü, 16 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Buna etki eden sebepler arasında kripto para birimlerinde yaşanan ani düşüşün payı olsa da, sadece bununla kısıtlı kalmak doğru olmayacaktır.

Geçtiğimiz yılın ilk yarısında zirveye ulaşan Bitmain tarafından yönetilen BTC.com ve Antpool isimli madencilik havuzları, toplamda Bitcoin ağında %42 civarında bir paya sahipti. Bitmain bunun yanı sıra diğer madencilik havuzları ile birlikte elde ettiği toplam hashrate’i asla açıklamadı ve bu da birçok uzmanın Bitmain’in elinde Bitcoin ağının %50’sinden fazla hashrate bulunuyor iddiasını ortaya atmasına neden olmuştu.

O tarihlerde bu iddianın bir ihtimal bile olsa doğru olabilme şansı varken, artık buna hiçbir şekilde imkan yok ve firmanın hashrate’i o tarihten beri düzenli olarak düşüş yaşamakta. Şuan için BTC.com ve Antpool havuzlarının toplam hashrate’i %26 civarına kadar geriledi ki bu firma için 16 aydır görülmemiş bir tablo.

2018 yılının Kasım ayında Bitcoin Cash bünyesinde yaşanan ağ savaşlarının bir tarafından bulunan Jihan Wu, aynı zamanda Bitmain’in kurucu ortaklarından birisiydi ve piyasa o hard fork ve ağ bölünmesi sonrası asla toparlayamadı ve Bitcoin 6.000 dolardan 3.000 dolara kadar geriledi. Bitmain bu olaylar ve spekülasyonlar sonrası Jihan Wu ile firma CEO’su Micree Zhan Ketuan’ı ”istifa ettirdi” ve Bitmain’de yaşanan düşüşün en büyük sebebinin bu olduğu düşünülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment