Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Yatırımcılarının Acı Tablosu: 2019’da 800 Milyon Dolarlık Zarar

Bitcoin yatırımcıları günümüzde BitMEX gibi türev platformlarını kullanarak kaldıraçlı işlem yapabiliyorlar. Yatırımcılar bu işlemler sayesinde spot piyasasındaki yatırımcılara kıyasla çok daha fazla para kazanabiliyorlar.

Bu yatırımcıların daha fazla para kazanabildikleri gibi daha fazla para kaybedebildiklerini de belirtmek lazım. Bu tarz işlemlerin yatırımcılar için ne kadar riskli olduğunu, BitMEX’in bu yılki verilerine baktığımızda görebiliyoruz.

Toplam Zarar

BitMEX kullanıcıları platformda Bitcoin fiyatının gidişatı hakkında tahminde bulunup BTC’den uzun veya kısa pozisyon alabiliyorlar. Ancak BitMEX’in verilerine baktığımızda bu yatırımcıların yıl genelinde epey ciddi miktarlarda paralar kaybettiklerini görebiliyoruz.

Sosyal medyada paylaşılan verilere göre bu yıl genelinde BitMEX’te neredeyse 20 milyar dolarlık pozisyon tasfiye edildi. Bu pozisyonlarda ortalama 25 katlık bir kaldıraç oranı kullanıldığı varsayılırsa bu, yatırımcıların 800 milyon dolar zararda olduklarını gösterir.

Sebepleri Neler?

Yukarıdaki gönderide de görülebileceği üzere yatırımcıların bu yıl ettikleri toplam zarar, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 20 oranında daha fazla.

Bu sayının yüzde 20’lik bir artış göstermesinin birkaç sebebi olabilir. Öncelikle BitMEX’in geçtiğimiz yıla kıyasla daha fazla kullanıcıya sahip olduğunu, daha geniş bir kitleye hitap ettiğini unutmamak gerekiyor. Yatırımcı sayısındaki artış, toplam zarar miktarının da artmasına yol açmış olabilir.

Bunun yanı sıra kripto para piyasasının Ekim 2019’da yaşadığı o ani hareketliliği gözardı etmemek gerek. Bitcoin fiyatı yalnızca birkaç saat içerisinde 7 bin dolardan 10 bin dolara çıkmıştı. Bu süreç içerisinde tasfiye edilen pozisyonların haddi hesabı yok desek yeridir.

Bu ve bunun gibi sebepler bu yılki zararın artmasına yol açmış olabilir. Yeni yıla girmemize az kalmışken BitMEX’in 2020’de nasıl bir tablo çizeceği şimdiden merak konusu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment