Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Almanya’da Banka Satın Alarak Avrupa’yı Kripto Merkezi Haline Getirecek

Kripto para türev borsası BitMEX, CEO’su ve CFO’su tarafından kurulan BXM Operations şirketi ile Alman bankası Bankhaus von der Heydt’i satın almayı planlıyor.

BitMEX, resmi web sitesinden 18 Ocak tarihinde yayınladığı açıklamada BitMEX CEO’su Alexander Höptner ve CFO’su Stephan Lutz tarafından kurulan BXM Operations şirketinin Almanya’da dijital varlık hizmeti sunan ilk düzenlenmiş kurumlardan ve ülkenin en eski bankalarından biri olan Bankhaus von der Heydt‘i satın almayı planladığını duyurdu.

Planlanan satın alma işlemi Almanya, Avusturya ve İsviçre’de düzenlenmiş kripto ürünleri için tek bir merkez oluşturacak olan BitMEX Group’un küresel hedeflerinin yanı sıra Avrupa pazarında da söz sahibi olmasına olanak sağlayacak.

BXM Operations ve Bankhaus von der Heydt‘in şu anki sahibi Dietrich von Boetticher, Almanya’nın bankacılık ve finansal hizmetler düzenleyicisi BaFin‘ın onayı ile gerçekleşecek bir satın alma anlaşması imzaladı. Açıklamaya göre satın alma işleminin 2022 yılının ortalarında tamamlanması bekleniyor. Satın alım işlemi gerçekleştikten sonra banka bağımsız bir kuruluş olarak çalışmaya devam edecek ve CEO Alexander Höptner ve CFO Stephan Lutz ise bankanın denetleme kuruluna katılacaklar.

Planlanan satın alma hakkında CEO Alexander Höptner;

Bankhaus von der Heydt’in düzenlenmiş dijital varlık uzmanlığını BitMEX’in kripto inovasyonu ve ölçeğiyle birleştirerek Avrupa’nın kalbinde düzenlenmiş kripto ürünleri merkezi oluşturabileceğimize inanıyorum.

açıklamalarında bulundu. CFO Stephan Lutz ise;

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya güçlü düzenlemeler ve hukuksal adımları bir araya getirerek dijital varlıklara yenilikçi şekilde yaklaşıyor. Bu da Almanya’yı BitMEX’in Avrupa’ya yayılımı için özel hale getiriyor.

ifadelerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!