Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Araştırması: Bitmain’in Gelecekteki Başarısı Becerikli Bir Yönetime Bağlı

BitMEX isimli kripto para borsasının araştırma bölümü, bu haftanın başlarında Twitter üzerinden sızdırılan Bitmain  verilerini analiz etti.

BitMEX blogu üzerinde 30 Ağustos tarihinde yayınlanan rapora göre, Çinli madencilik devi Bitmain ”efsanevi” bir potansiyele sahip ancak firmanın geleceği ciddi anlamda yetenekli bir yönetime sahip olmasına bağlı. Yukarıdaki Twitter hesabının sosyal medya ile paylaştığı Bitmain finansal verileri hakkında Bitmain’den de ”söz konusu evrakların doğruluğuna inanmak için belirli sebeplere” sahip oldukları yönünde bir açıklama geldi.

BitMEX’in araştırmasına göre, ilk halka arz öncesi sızdırılan finansal verilerin arasında en çarpıcı olanı Bitmain’in madencilik tesislerinden gelen getiri oranının ciddi anlamda azalmış olması. 2016 yılında Bitmain’in toplam gelirinin %18.4’ü madencilik ile ilgili etkinliklerden gelirken, BitMEX yeni yaptığı araştırmada bu oranının 2018 yılının ilk çeyreğinde %3.3 gibi inanılmaz bir seviyeye düştüğünü ifade etmekte.

BitMEX ünlü madencilik devinin ciddi anlamda gözle görülür kayıplar yaşamış olduğunu ve bunların ‘belki’ 2017 yılında Bitcoin Cash ile ilgili olaylardan kaynaklanmış olabileceğini vurgulamakta. Raporda tahmini piyasa kaybının 328 milyon dolar olabileceğini belirtiliyor.

BitMEX’in en çok üzerinde durduğu konu ise, firmanın ilk halka arzı hakkında çıkan dedikoduların aksine, ”Bitmain’in büyük ihtimalle blockchain alanındaki en büyük ve en kârlı firma olarak kalmaya” devam edip, ”bu sayede bir çok yatırımcı çekecek” olması.

”Bitmain efsanevi bir kripto şirketi olabilir ancak bunu başarması için (ki bu göründüğünden çok daha zor) Bitmain yönetim takımının firmayı yönetme şekillerini geliştirmesi gerekmekte. Firma halka açıldıktan sonra böyle bir volatil ve tahmin edilemez piyasadaki sermaye tahsis kararları zaten yeterince zor olacaktır ve bir çok kötü yatırım kararı tolere edilemeyebilir.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment