Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Lisanssız Mı Çalışıyor? FCA Uyardı!

İngiltere’nin finansal regülatörü FCA, dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan BitMEX’e yönelik önemli bir uyarıda bulundu.

FCA, konu hakkında yayınladığı bildiride BitMEX’in İngiltere içerisindeki kullanıcılara hiçbir lisans veya yetkiye sahip olmadan hizmet sunduğunu belirtti. İngiltere’de herhangi bir finansal faaliyette bulunulması için önce kendisinden yetki alınması gerektiğini belirten FCA’nın BitMEX hakkındaki sert tutumu borsa hakkında birçok soru oluşturdu.

FCA, sahip oldukları bilgilere dayanarak BitMEX’in yetki gerektiren ve regülasyona tabi işlemler gerçekleştirdiğinin altını çizerken, BitMEX’den konu hakkında oldukça yuvarlak bir açıklama geldi. BitMEX sözcüsünün The Block kaynağına verdiği açıklamaya bakılırsa borsa bu durumu onayladı ve şu an bunun çözülebilmesi için çalışmalar başlattı.

FCA Kripto Para Borsalarını Hedef Alıyor

FCA’nın internet sitesinde basın saatine göre uyarı hala duruyor ve bunun olayın çözülmesi doğrultusunda kaldırılacağı tahmin ediliyor. FCA geçtiğimiz günlerde Kraken borsası hakkında da benzer bir uyarı yayınlamış ancak daha sonra bunu kaldırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment