Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’in Hacmi ve Yatırımcıların İlgisi Düşmeye Devam Ediyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 24 Eylül tarihinde yediği ağır darbe ve sert düşüş, topluluk için adeta sürpriz oldu. 10.000 dolar üzerinde durulan BTC, yaşanan sert düşüşten sonra bir daha bu seviyeye çıkamadı ve 8.300 dolar seviyelerinde gezindi. Düşüş kaçınılmaz olsa da, bunun direkt etkisi Bitcoin vadeli işlemler piyasasını da hakimiyeti altına aldı ve bu durum daha sert çekilmeleri tetikleyebilir.

Bitcoin ve Ethereum için olan vadeli işlem piyasası 24 Eylül tarihinden önce ciddi bir hacim elde etmişti. Bunun yanı sıra Bakkt’ın piyasaya girişi de kesinlikle bu sektörde hareketlenme yaşattı.

Ancak Skew Markets tarafından sunulan verilere göre, geçtiğimiz Cumartesi günü kripto para piyasasının aylardan beri gördüğü ”en yavaş gün” oldu. BitMEX üzerindeki Bitcoin vadeli işlemlerinin toplam hacmi de 1 milyar doların altına indi. Bu durum yaklaşık olarak 4 aydır görülmeyen bir gelişme olarak biliniyor.

Bitcoin bunlara ek olarak 8.400 doları test etse de bu seviyeyi aşamadı ve gerisin geri 8.300 dolar bandına düştü. BTC’nin kırılma yaşayacağı tahmin edilse de, bunun ne yöne olacağı merak konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment