Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’te Yılın Bilançosu: 12.3 Milyar Dolarlık Long İşlem Rekt Oldu

Kripto para sektörünün en önde gelen platformlarından birisi olan ve vadeli işlemler dendiğinde sektörde büyük bir yere sahip olduğu ifade edilen BitMEX’in, 2019 yılı için istatistikleri belli oldu.

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan verilere göre, platform üzerinde geride bıraktığımız yıl toplamda 12.3 milyar dolara tekabül eden long pozisyonun hüsranla sonuçlanıp rekt olduğu ifade edilirken, buna karşın short pozisyonlarda rekt olma yüzdesinin ise daha düşük olduğa görüldü.

Long pozisyonların aksine, short işlemlerde yaşanan rektlerin toplam miktarı ise 7 milyar dolar oldu.

Uzman yorumları; fiyat düşüşlerinin, fiyat çıkışlarına göre daha sert bir hızda gerçekleştiğini ifade ederken, buna ek olarak traderların long pozisyonlarda genelde daha fazla kaldıraç kullandıklarını ve bu farkın da bu iki sebepten kaynaklandığını belirtti.

Bitcoin Domine Ediyor

BitMEX’te temel olarak kullanılan işlem paritesi elbette XBT / USD olarak dikkat çekiyor ki bu oranın yüzde 92 civarına tekabül ettiği belirtiliyor.

Bu paritenin ardından platformda en fazla kullanılan ve işlem hacmine sahip olan ikinci parite ise Ethereum oldu. ETH / USD paritesinin elde ettiği yüzde ise 4.2 olarak dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment