Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex’ten 300 Milyon Dolarlık Sigorta

Kripto para borsalarından Bittrex, 300 milyon dolarlık özel bir sigorta yaptırdı.

Güvence Altında

Kripto para borsaları günümüzde sıklıkla hack saldırısına uğruyorlar. Bu saldırılar zaman zaman başarılı oluyor ve yüz milyonlarca dolar değerinde kripto para çalınabiliyor.

ABD’nin en büyük kripto para şirketlerinden biri olan Bittrex ise olası bir saldırı durumunda hem şirketi hem yatırımcıları koruyabilmek için epey büyük bir adım attı. Şirketin kendi blogu üzerinden yaptığı duyuruya göre Bittrex’in artık 300 milyon dolarlık bir sigortası var.

Bittrex tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin kullandığı soğuk cüzdanlar artık alanının önde gelen isimlerinden olan Marsh tarafından güvence altına alındı. Bittrex’in açıklamalarına göre taraflar bu anlaşmayı yapmadan önce “Bittrex’in dahili güvenlik hazırlıklarını ve yasal uyumluluğunu” detaylı bir şekilde incelediler.

Bittrex’in kripto para dünyasındaki bazı isimlerin dikkatini çekti. Çünkü Bittrex’in 300 milyon dolarlık bu sigorta anlaşması, şu ana kadar bir kripto para borsasının imza attığı en kapsamlı anlaşma olabilir.

Bittrex bu duyurusuyla birlikte aslında birçok Bittrex kullanıcısının içini rahatlatmış oldu. Şirketin bu hamlesi sayesinde borsaya yapılacak olası bir saldırıda dahi kullanıcılara para iadesi yapılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment